24 Μαρ 2008

Προκήρυξη: Καμιά αύξηση στο Νερό

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!

Η δημοτική κίνηση «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» καταγγέλλει τις νέες αυξήσεις στην τιμή του νερού που ετοιμάζεται να επιβάλλει ο Δήμος Καρδίτσας. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Πέμπτη 27 Μαρτίου, ετοιμάζονται να επικυρώσουν απόφαση που ήδη πήρε το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, σύμφωνα με την οποία:
- αυξάνεται 8% η τιμή του νερού για την πόλη της Καρδίτσας και για τα Δημοτικά Διαμερίσματα Αρτεσιανού, Ρούσσου, Αγιοπηγής, και Παλαιοκλησίου
- αυξάνεται 52% η τιμή του νερού για το δημοτικό διαμέρισμα της Καρδιτσομαγούλας
- αυξάνεται 80% επιπλέον η τιμή του νερού σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα με την επιβολή ειδικού τέλους κατανάλωσης (αυτό το πληρώνουν ήδη οι κάτοικοι της πόλης).
Οι αυξήσεις αυτές αποτελούν πρόκληση για τους Καρδιτσιώτες. Είναι απαράδεκτες. Για άλλη μια φορά ο Δήμος γίνεται το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Σαν άλλοι Αλογοσκούφηδες επιβάλλουν νέους φόρους και τέλη (2% για τα καταστήματα εστίασης κ.λπ.), αυξάνουν τους παλιούς (αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας, αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης κ.λπ.) και εφαρμόζουν μια φορομπηχτική πολιτική που χτυπά και μειώνει το εισόδημα των εργαζόμενων. Πρώην και νυν «δημοτικοί άρχοντες» μετέτρεψαν το Δήμο σε επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με τη λογική της ανταποδοτικότητας όπου κάθε δημοτική υπηρεσία πρέπει να κοστολογείται και να πληρώνεται από τους δημότες. Χρόνο με το χρόνο πληρώνουμε όλο και περισσότερα για δημοτικές υπηρεσίες που χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και χειρότερες.
Είναι πρόκληση για τους Καρδιτσιώτες να αυξάνεται η τιμή, όταν τους περισσότερους μήνες του χρόνου πίνουμε νερό ακατάλληλο και επικίνδυνο για την υγεία μας, όταν οι περισσότερες οικογένειες εξαναγκάζονται να χρυσοπληρώνουν για τα εμφιαλωμένα.
Οι αυξήσεις που ετοιμάζουν στα τέλη ύδρευσης δεν πρέπει να περάσουν. Η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, η λιτότητα και η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης μας φτάνουν και μας περισσεύουν. Δεν μας λείπουν νέοι δημοτικοί φόροι.
Με τη μαζική παρουσία μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (την Πέμπτη 27 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα), ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.
- Να απαιτήσουμε να μην γίνει καμιά αύξηση στη τιμή του νερού.
- Να μην ψηφιστούν οι προτάσεις της ΔΕΥΑΚ για αυξήσεις
- Να μην εφαρμοστεί το Ειδικό Τέλος 80%
Καρδίτσα 24-3-2008