20 Οκτ 2006

Δελτίο Τύπου: Στις επαναληπτικές Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές ψηφίζουμε ΛΕΥΚΟ

Στις επαναληπτικές Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές
ψηφίζουμε ΛΕΥΚΟ


Δεν υποκύπτουμε στα ψεύτικα διλλήματα που μπαίνουν από τα κυρίαρχα κόμματα και τους συνδυασμούς τους. Η αντιπαράθεση για το Δήμο και τη Νομαρχία είναι έξω και ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Και οι δύο μονομάχοι (σε Δήμο και Νομαρχία) είναι εκπρόσωποι του δικομματισμού (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ). Ζητάνε τη ψήφο μας για να την ερμηνεύσουν είτε σαν στήριξη και αναβάπτιση της κυβέρνησης (όπως θέλει ο Καραμανλής) είτε σαν αναβάπτιση του ΠΑΣΟΚ και ένδειξη «αλλαγής του πολιτικού σκηνικού» (όπως θέλει ο Παπανδρέου).
Αρνούμαστε να στηρίξουμε με την ψήφο μας είτε τους κυβερνητικούς υποψήφιους, είτε την άσφαιρη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.
Ψηφίζουμε λευκό – μαυρίζουμε την πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της ανεργίας, την πολιτική της υποτέλειας σε ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές, την πολιτική που ξεκληρίζει τη φτωχομεσαία αγροτιά, που συνθλίβει τους μικρομεσαίους, που αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις από τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Ψηφίζουμε λευκό – μαυρίζουμε την πολιτική που ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις, που καταργεί το οχτάωρο, που καταργεί τη μονιμότητα στις ΔΕΚΟ κ.ά., που κατεδαφίζει το ασφαλιστικό, που μετατρέπει σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα την παιδεία, την υγεία κ.λπ.
Ήδη από την πρώτη Κυριακή, από το ίδιο κιόλας βράδυ, αποκαλύφτηκαν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της προεκλογικής περιόδου. Οι «ανεξάρτητοι», «πολυσυλλεκτικοί» και «υπερκομματικοί» συνδυασμοί πέταξαν τον προεκλογικό τους φερετζέ και αποκαλύφτηκαν σαν κομματικά παραρτήματα. Οι υπέρμαχοι των «τοπικών κοινωνιών» και του «αυτοδιοικητικού πνεύματος» βιάστηκαν να εξαργυρώσουν τις ψήφους τους στα κομματικά γκισέ. «Ανίερες» και «ετερόκλητες» συμμαχίες συγκροτήθηκαν «εν μια νυκτί» για να … καταγγελθούν αντίπαλοι συνδυασμοί ως «ανίερες» και «ετερόκλητες» συμμαχίες.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τους «σωτήρες» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχουμε να περιμένουμε πολλά από τους αγώνες που δίνουν λαός και εργαζόμενοι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στα αγωνιζόμενα κομμάτια της εκπαίδευσης (δάσκαλοι-καθηγητές-φοιτητές-μαθητές) είναι η καλύτερη ψήφος. Λύσεις στα λαϊκά προβλήματα μπορούν να υπάρξουν μόνο μέσα από τους διεκδικητικούς αγώνες και την αυτοοργάνωση του λαού και όχι μέσα από τους μηχανισμούς των ΟΤΑ έτσι όπως τους έχουν διαμορφώσει το σύστημα και τα κόμματά του. Χρειάζεται μόνιμα και σταθερά, όλη την τετραετία, πριν και μετά τις δημοτικές εκλογές, συσπείρωση πολιτών, κοινή δράση αγωνιστών και λαϊκή παρέμβαση-κινητοποίηση για κάθε πρόβλημα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική. Χρειάζεται ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. Καρδίτσα 20-10-2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου