9 Μαρ 2007

Δελτίο Τύπου: Αλληλεγγύη στον Αγώνα των Φοιτητών

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ


Η δημοτική κίνηση «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας που εξαπολύθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού μεγαλειώδους μαζικού φοιτητικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της νεολαίας, αφού δεν πέρασε η συκοφάντιση, η υπονόμευση και η απομόνωση του φοιτητικού κινήματος, αφού δεν έφεραν αποτελέσματα οι «διατεταγμένες υπηρεσίες» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, των ΜΜΕ και των «αναλυτών»-προβοκατόρων στα «δελτία των 8» κ.λπ. επιστράτευσε την βία των ΜΑΤ.
Με εντολές της κυβέρνησης στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση που μετέτρεψε για ώρες το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης. Συνελήφθηκαν δεκάδες φοιτητές, ξυλοκοπήθηκαν εκατοντάδες, έπεφταν βροχή τα χημικά, τα ασφυξιογόνα και τα δακρυγόνα μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας σε θάλαμο αερίων ενώ δεκάδες φοιτητές σύρθηκαν αιμόφυρτοι στα νοσοκομεία. Στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν οι λίγοι ανεγκέφαλοι «κουκουλοφόροι» (που – άλλωστε – με τη δράση τους δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση, προβοκάρουν το φοιτητικό κίνημα και χρησιμοποιούνται για να αποπροσανατολιστούν λαός και εργαζόμενοι). Στόχος ήταν και είναι η μεγάλη μάζα των φοιτητών που ειρηνικά και περιφρουρώντας την πορεία τους διαδήλωναν ενάντια στην ψήφιση του νέου Νόμου-πλαίσιου. Με την αστυνομική βία και τρομοκρατία θέλουν να κάμψουν την αντίσταση του φοιτητικού κινήματος. Και ταυτόχρονα θέλουν να το τιμωρήσουν που μήνες τώρα κοντράρει την κυβερνητική πολιτική, που ανάγκασε την κυβέρνηση σε υποχωρήσεις, που διέσπασε την αντιδραστική συμπόρευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην αναθεώρηση του άρθρου 16, που αποτελεί αιχμή της λαϊκής αντίστασης, φάρο και ελπίδα συνολικά για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία.
Παραπέρα, θέλει η κυβέρνηση να στείλει μήνυμα και στα υπόλοιπα κομμάτια του λαού ότι δεν υποχωρεί, ότι θα υλοποιήσει με κάθε τρόπο, επιστρατεύοντας και τους μηχανισμούς καταστολής, την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της.
Γι’ αυτό και ο αγώνας της σπουδαστικής και φοιτητικής νεολαίας μας αφορά όλους. Όπως υπόθεση όλων μας πρέπει να γίνει και η συμπαράσταση σ’ αυτό τον αγώνα. Για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά δικαιώματα στη μόρφωση και στη δουλειά.
Καρδίτσα 9-3-2007

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η Συντονιστική Ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου