17 Σεπ 2006

Δελτίο Τύπου: Εκδήλωση-Συζήτηση της Δημοτικής Κίνησης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Παυσίλυπο, το πρωί της Κυριακής 17/9, η προγραμματισμένη εκδήλωση-συζήτηση της δημοτικής κίνησης «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με τους πολίτες της Καρδίτσας». Από την κεντρική ομιλία έγινε μια αναφορά στις θέσεις και στις βασικές οριοθετήσεις της κίνησης. Όπως διευκρινίστηκε, «η δημοτική κίνηση «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με τους πολίτες της Καρδίτσας» δεν είναι άλλος ένας συνδυασμός για τις εκλογές του Οκτώβρη. Λύσεις στα λαϊκά προβλήματα μπορούν να υπάρξουν μόνο μέσα από τους διεκδικητικούς αγώνες και την αυτοοργάνωση του λαού και όχι μέσα από τους μηχανισμούς των ΟΤΑ έτσι όπως τους έχουν διαμορφώσει το σύστημα και τα κόμματά του. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τους υποψήφιους «σωτήρες» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χρειάζεται μόνιμα και σταθερά, όλη την τετραετία, πριν αλλά – κυρίως – μετά τις δημοτικές εκλογές, συσπείρωση πολιτών, κοινή δράση αγωνιστών και λαϊκή παρέμβαση-κινητοποίηση για κάθε πρόβλημα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική.
Στις ανησυχίες μας και στους προβληματισμούς μας, για το σήμερα και το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας, χρειάζεται να αναζητήσουμε διέξοδο. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, σαν κάτοικοι αυτής της πόλης, σαν εργαζόμενοι, σαν άνεργοι, σαν γονείς, σαν νεολαίοι, σαν αγρότες, χρειάζεται να διεκδικήσουμε λύσεις.
Θέλουμε να ανιχνεύσουμε τη διέξοδο όχι στην ατομική λύση, όχι στην ιδιώτευση και στην απογοήτευση αλλά στην συμμετοχή, στη συλλογική πάλη, στην κοινή προσπάθεια. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συντονίσουμε το βηματισμό μας, να δράσουμε από κοινού. Παραμερίζοντας όσα μας χωρίζουν, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτά που μας ενώνουν.
Θέλουμε με ανοιχτές, δημόσιες και δημοκρατικές διαδικασίες, από τα κάτω, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη αλλά και με σαφείς διαχωρισμούς και οριοθετήσεις απέναντι στο κατεστημένο, στο σύστημα και στα κόμματά του, να συγκροτήσουμε τις προσπάθειές μας, να οργανώσουμε την πάλη μας, να οικοδομήσουμε εστίες αντίστασης, να συμβάλλουμε στην αυτοοργάνωση του λαού, στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος.
Μπροστά στις εκλογές του Οκτώβρη θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει να ανοίξει ένας τέτοιος δρόμος. Μέσα από την κοινή δράση και τη κοινή στάση όσων Καρδιτσιωτών βλέπουν τη διέξοδο στη συγκρότηση του λαϊκού κινήματος, όσων αγωνιστών θέλουν να ανοίξει ένας άλλος δρόμος και στα «τοπικά» πράγματα».
Τέλος, στην εκδήλωση-συζήτηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι από αντίστοιχες δημοτικές κινήσεις της Θεσσαλίας (Βόλου, Λάρισας και Τρικάλων) οι οποίοι εμπλούτισαν τη συζήτηση μεταφέροντας την εμπειρία αλλά και τους προβληματισμού τους από τη δική τους δράση.

Καρδίτσα 17/9/2006
Το Συντονιστικό της Δημοτικής Κίνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου