7 Σεπ 2006

Δελτίο Τύπου: Συγροτήθηκε η Δημοτική Κίνηση "Αντίσταση με τους Πολίτες της Καρδίτσας"

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Αντίσταση
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Μετά από ανοιχτή-δημόσια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5/9 στο Παυσίλυπο, με την παρουσία πολλών Καρδιτσιωτών και μετά από μια πλούσια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων συγκροτήθηκε η «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με τους πολίτες της Καρδίτσας».
Η «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με τους πολίτες της Καρδίτσας» δεν είναι άλλος ένας συνδυασμός για τις εκλογές του Οκτώβρη. Λύσεις στα λαϊκά προβλήματα μπορούν να υπάρξουν μόνο μέσα από τους αγώνες και την αυτοοργάνωση του λαού και όχι μέσα από τους μηχανισμούς των ΟΤΑ έτσι όπως τους έχουν διαμορφώσει το σύστημα και τα κόμματά του. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τους υποψήφιους «σωτήρες» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χρειάζεται μόνιμα και σταθερά, όλη την τετραετία, πριν αλλά – κυρίως – μετά τις δημοτικές εκλογές, συσπείρωση πολιτών, κοινή δράση αγωνιστών και λαϊκή παρέμβαση-κινητοποίηση για κάθε πρόβλημα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική.
Στις ανησυχίες μας και στους προβληματισμούς μας, για το σήμερα και το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας, θέλουμε να αναζητήσουμε διέξοδο.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, σαν κάτοικοι αυτής της πόλης, σαν εργαζόμενοι, σαν άνεργοι, σαν γονείς, σαν νεολαίοι, σαν αγρότες, θέλουμε να διεκδικήσουμε λύσεις.
Θέλουμε να ανιχνεύσουμε τη διέξοδο όχι στην ατομική λύση, όχι στην ιδιώτευση και στην απογοήτευση αλλά στην συμμετοχή, στη συλλογική πάλη, στην κοινή προσπάθεια. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συντονίσουμε το βηματισμό μας, να δράσουμε από κοινού. Παραμερίζοντας όσα μας χωρίζουν, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτά που μας ενώνουν.
Θέλουμε με ανοιχτές, δημόσιες και δημοκρατικές διαδικασίες, από τα κάτω, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη αλλά και με σαφείς διαχωρισμούς και οριοθετήσεις απέναντι στο κατεστημένο, στο σύστημα και στα κόμματά του, να συγκροτήσουμε τις προσπάθειές μας, να οργανώσουμε την πάλη μας, να οικοδομήσουμε εστίες αντίστασης, να συμβάλλουμε στην αυτοοργάνωση του λαού, στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος.
Μπροστά στις εκλογές του Οκτώβρη θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει να ανοίξει ένας τέτοιος δρόμος. Μέσα από την κοινή δράση και τη κοινή στάση όσων Καρδιτσιωτών βλέπουν τη διέξοδο στη συγκρότηση του λαϊκού κινήματος, όσων αγωνιστών θέλουν να ανοίξει ένας άλλος δρόμος και στα «τοπικά» πράγματα.

«ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με τους πολίτες της Καρδίτσας»
Η Συντονιστική Ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου