27 Νοε 2006

Δελτίο Τύπου: Ανοιχτή ολομέλεια της Δημοτικής Κίνησης

Ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση των μελών και φίλων της δημοτικής κίνησης «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με τους Πολίτες της Καρδίτσας» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟ». Στην ολομέλεια συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην παραπέρα συγκρότηση της κίνησης και στον προγραμματισμό της δράσης της για το επόμενο διάστημα.
Κοινή θέληση όσων παραβρέθηκαν, ήταν η «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με τους Πολίτες της Καρδίτσας» να εξελιχθεί σε μια ζωντανή δημοτική κίνηση που θα υπάρχει, θα λειτουργεί και θα παρεμβαίνει σ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας και όχι μόνο στις εκλογές. Επειδή τα προβλήματα δεν λύνονται με την αλλαγή δημάρχου. Επειδή η ιδιώτευση, η ατομική λύση, η απογοήτευση δεν αποτελούν λύση. Επειδή η διέξοδος βρίσκεται στη συμμετοχή, στη συλλογική πάλη, στη κοινή προσπάθεια.
Ζητήματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδωτικού τομέα, οι δημοτικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι-συμβασιούχοι σ’ αυτές, το πρόβλημα του νερού, κλπ.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι λύσεις στα λαϊκά προβλήματα μπορούν να υπάρξουν μόνο μέσα από τους διεκδικητικούς αγώνες και την αυτοοργάνωση του λαού και όχι μέσα από τους μηχανισμούς των ΟΤΑ έτσι όπως τους έχουν διαμορφώσει το σύστημα και τα κόμματά του. Επειδή δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τους «σωτήρες» της πόλης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επειδή η διέξοδος βρίσκεται στη συσπείρωση πολιτών, στη κοινή δράση αγωνιστών και στη λαϊκή παρέμβαση-κινητοποίηση για κάθε πρόβλημα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική.
Καρδίτσα 27-11-2006

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
Η Συντονιστική Ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου