16 Ιαν 2007

Πρόταση-Πρόσκληση σχετικά με το "Άρθρο 16"

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16

Η κυβέρνηση Καραμανλή με την συμφωνία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε τη συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος με σκοπό την άρση απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Η αναθεώρηση του άρθρου 16 θα αποτελέσει την αφετηρία συνολικότερων και ριζικότερων αντιδραστικών ανατροπών στην Εκπαίδευση, στην δραματική περιστολή και άλλο της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και στην περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της. Θα επιδράσει αρνητικά στον ευρύτερο κοινωνικό-πολιτικό συσχετισμό σε βάρος των συμφερόντων των εργαζόμενων και της λαϊκής πλειοψηφίας. Αντίθετα μια αποτυχία της κυβερνητικής επιδίωξης και μια ήττα της στο επίμαχο ζήτημα, θα έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις στον χώρο της Εκπαίδευσης και όχι μόνο. Ο αγώνας θα είναι παρατεταμένος και οι κινητοποιήσεις της 10/1 δεν κλείνουν αλλά ανοίγουν το ζήτημα.

Ανεξάρτητα από επιμέρους προσεγγίσεις και διαφορετικές απόψεις, οι δυνάμεις της κοινωνικής αντίστασης, του ζωντανού κόσμου της Εκπαίδευσης και της Αριστεράς , οφείλουν να συντονίσουν τα βήματα τους και στην Καρδίτσα για την ανάπτυξη ενός πανεκπαιδευτικού- παλλαϊκού μετώπου αντίστασης στην αναθεώρηση του άρθρου 16, μέσα στους μαζικούς κοινωνικούς χώρους , τους συλλόγους , τα σωματεία κλπ.

Για τον σκοπό αυτό καλούμε σε σύσκεψη-συζήτηση την Τρίτη 16 Γενάρη στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Μια σύσκεψη-συζήτηση ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο στην οποία συνδικαλιστικές κινήσεις στους χώρους της Εκπαίδευσης, φοιτητικά και σπουδαστικά σχήματα, εργατικές κινήσεις, τοπικές, δημοτικές και νομαρχιακές κινήσεις αλλά και ανένταχτοι-ανεξάρτητοι αγωνιστές, θα καταθέσουν τις προτάσεις τους με ισότιμο και δημοκρατικό τρόπο επιδιώκοντας τη συγκρότηση και στην πόλη μας μιας ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16.

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δημοτική κίνηση «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»
Δημοτική κίνηση «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου