3 Απρ 2008

Σχόλια: Παρεμβάσεις για τις αυξήσεις των τελών ύδρευσης

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
Παρέμβαση της δημοτικής κίνησης

«ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»

Φορομπηχτικές αυξήσεις στη τιμή του πόσιμου νερού επιχειρήθηκαν να περάσουν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (27/3) του δήμου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, μπήκε για συζήτηση και για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση-εισήγηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καρδίτσας για αυξήσεις στα τιμολόγια του πόσιμου νερού. Οι αυξήσεις που ζητούσε η ΔΕΥΑΚ να επικυρωθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν 8% για την πόλη της Καρδίτσας και για τα Δημοτικά Διαμερίσματα Αρτεσιανού, Ρούσσου, Αγιοπηγής, και Παλαιοκλησίου, 52% για το δημοτικό διαμέρισμα της Καρδιτσομαγούλας και επιβολή του ειδικού τέλους κατανάλωσης (επιπλέον 80% στη τιμή του νερού) σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Αν οι αυξήσεις αυτές υπολογιστούν προσθετικά και αν υπολογιστεί και ο επιπλέον ΦΠΑ που προκύπτει, τότε μιλάμε για αυξήσεις που π.χ. στο δημοτικό διαμέρισμα Καρδιτσομάγουλας θα ξεπερνούσαν το 500%!!
Η δημοτική κίνηση «Αντίσταση με τους Πολίτες της Καρδίτσας» κατήγγειλε αυτές τις αυξήσεις. Κυκλοφόρησε προκήρυξη η οποία δημοσιεύθηκε και στον τοπικό τύπο ενώ έγιναν και εξορμήσεις στα χωριά του δήμου Καρδίτσας (δημοτικά διαμερίσματα Καρδιτσομάγουλας, Αρτεσιανού, Παλλαιοκλησίου, Ρούσσου) όπου έγιναν και ομιλίες σε καφενεία. Στην προκήρυξη καταγγέλλονταν οι αυξήσεις και καλούνταν οι δημότες σε μαζική παράσταση-διαμαρτυρία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να μην περάσει μια τέτοια απόφαση.
Σ’ αυτές τις παρεμβάσεις και τις εξορμήσεις της δημοτικής κίνησης καταγράφηκε πολύ έντονα η οργή και η αγανάκτηση των Καρδιτσιωτών για την αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική του Δήμου. Αυτό εκφράστηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου παραβρέθηκαν αρκετοί δημότες ενώ με παρέμβαση-τοποθέτηση μέλους της δημοτικής κίνησης καταγγέλθηκε η φορομπηχτική πολιτική του Δήμου-ΔΕΥΑΚ και ζητήθηκε να μην αποφασιστεί καμιά αύξηση στην τιμή του νερού και να μην επιβληθεί το ειδικό τέλος κατανάλωσης 80%. Τελικά, κάτω από την εκφρασμένη αντίθεση τόσο των δημοτών όσο και δημοτικών συμβούλων (ακόμα και της πλειοψηφίας) η πρόταση για αυξήσεις στο νερό δεν πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου