5 Ιουν 2008

Προκήρυξη: Να καταργηθούν τα "τροφεία" στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Να καταργηθούν τα «τροφεία»
στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς
Νέο χαράτσι σε βάρος των δημοτών ετοιμάζεται να επιβάλλει ο Δήμος Καρδίτσας. Συγκεκριμένα προωθείται για ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για αυξήσεις στα «τροφεία» των δημοτικών Παιδικών Σταθμών από 20% μέχρι 170% για κάθε παιδί. Πάνω από 300 οικογένειες συμπολιτών μας θα αναγκαστούν για τη νέα σχολική χρονιά 2008-2009 να χρυσοπληρώνουν τη φύλαξη των παιδιών τους. Μετά τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, μετά τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ (που τελικά δεν ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της αντίδρασης των δημοτών), μετά την επιβολή φόρου 2% και 5% στα καταστήματα εστίασης (καφενεία, ουζερί κ.λπ.), ο Δήμος Καρδίτσας ετοιμάζεται τώρα για νέο χαράτσωμα των δημοτών.
Παλιοί και νέοι δήμαρχοι μετέτρεψαν τη τοπική αυτοδιοίκηση σε φορομπηχτικό μηχανισμό, «μακρύ χέρι» της Εφορίας. Θέλουν ένα Δήμο – επιχείρηση, όπου όλα θα πληρώνονται, όπου όλα θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπου κάθε δημοτική υπηρεσία πρέπει να κοστολογείται και να πληρώνεται από τους δημότες. Όλα στη λογική της ανταποδοτικότητας και του κέρδους. «Πλήρωσε για να έχεις». Χρόνο με το χρόνο πληρώνουμε όλο και περισσότερα για δημοτικές υπηρεσίες που χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και χειρότερες.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή (Τέγος) συμφωνεί με τα «τροφεία», (διαφωνεί με τις αυξήσεις), τα επέβαλε και τα διατήρησε την περασμένη 8ετία και σήμερα «περηφανεύεται» ότι δεν τα αύξησε (!!). Η σημερινή δημοτική αρχή (Βερίλης) έρχεται να τα αυξήσει και να ανοίξει το δρόμο για την επιβολή και διδάκτρων… Αλήθεια, γιατί δεν «παραδειγματίζονται» από άλλους Δήμους (Μουζάκι, Παλαμά κ.λπ.) που δεν υπάρχουν «τροφεία» στους παιδικούς σταθμούς;
Είναι πρόκληση για τους Καρδιτσιώτες να πληρώνουμε «τροφεία» όταν τα παιδιά μας στοιβάζονται σε παιδικούς σταθμούς-πάρκιγκ, με ελλείψεις προσωπικού, με ανειδίκευτο προσωπικό, σε ακατάλληλα κτίρια, χωρίς αυλές και αίθουσες (σε μία αίθουσα όλες οι δραστηριότητες, από ψυχαγωγία μέχρι φαγητό), με ελλιπή χρηματοδότηση, με τεράστιες ελλείψεις σε εποπτικό υλικό και υλικοτεχνική υποδομή. Είναι πρόκληση τα «τροφεία» όταν οι γονείς εξαναγκάζονται να πληρώνουν επιπλέον από τη τσέπη τους για παιχνίδια, για γραφική ύλη, για εκπαιδευτικές-ψυχαγωγικές δραστηριότητες κ.λπ.
Οι αυξήσεις που ετοιμάζουν στα «τροφεία» δεν πρέπει να περάσουν. Να απαιτήσουμε να καταργηθούν τα «τροφεία» στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, η λιτότητα, η πανάκριβη «δωρεάν παιδεία», η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης κ.λπ. μας φτάνουν και μας περισσεύουν. Δεν μας λείπουν δημοτικά χαράτσια.
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!
- ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών
- ΟΧΙ στο Δήμο-επιχείρηση και στο δημότη-πελάτη
- ΟΧΙ στη φορομπηχτική πολιτική του Δήμου, ΟΧΙ στο Δήμο-Εφορία
Καλούμε τους Καρδιτσιώτες, τους γονείς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους δημότες, σε μαζική παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 19 Ιούνη, 7 μ.μ. για ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ «ΤΡΟΦΕΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
Η ΔΩΡΕΑΝ προσχολική αγωγή είναι κεκτημένο δικαίωμα των εργαζόμενων.
Καρδίτσα 5-6-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου