5 Νοε 2008

Κάλεσμα σε Ανοιχτή Σύσκεψη-Συζήτηση για την "Ελεγχόμενη Στάθμευση"

Όχι στο «φόρο στάθμευσης»
Όχι στο νέο δημοτικό χαράτσι


Η «ελεγχόμενη στάθμευση» που αποφάσισε να εφαρμόσει ο Δήμος Καρδίτσας δεν θα λύσει προβλήματα των Καρδιτσιωτών αλλά θα προσθέσει και νέα. Είναι ένα νέο χαράτσι σε βάρος των δημοτών.
Είναι ένα μέτρο που δοκιμάστηκε και στο παρελθόν και απέτυχε. Στα προηγούμενα χρόνια που εφαρμόστηκε στην Καρδίτσα η «ελεγχόμενη στάθμευση», ούτε η αγορά ανάσανε, ούτε λύθηκαν τα προβλήματα των εμπόρων και των μικροεπαγγελματιών. Ούτε το κυκλοφοριακό πρόβλημα λύθηκε όπως δεν θα λυθεί και σήμερα . Όπως δεν λύθηκε στη Λάρισα, στο Βόλο, στα Τρίκαλα και όπου αλλού εφαρμόζεται η «ελεγχόμενη στάθμευση». Ήταν ένα μέτρο στο οποίο αντιδρούσε και διαφωνούσε η μεγάλη πλειοψηφία των Καρδιτσιωτών γιαυτό και ατόνησε, καταργήθηκε και δεν εφαρμόστηκε στην πράξη. Σήμερα μας ξαναφέρνουν την «ελεγχόμενη στάθμευση» όχι για να λύσουν προβλήματα αλλά για να γεμίσουν τα ταμεία του Δήμου. Είναι ένα μέτρο καθαρά εισπρακτικό και φορομπηχτικό.
Για τις αναδουλειές των εμπόρων και των μικροεπαγγελματιών δεν φταίνε οι λίγες θέσεις στάθμευσης. Φταίει η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, της ακρίβειας και της ανεργίας, η πολιτική που μειώνει το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων, η πολιτική που χτυπά τους μικροεπαγγελματίες για να εξαπλωθούν οι πολυεθνικές αλυσίδες, τα εμπορικά κέντρα και τα διάφορα mall.
Το πρόβλημα του πάρκινγκ και της έλλειψης χώρων στάθμευσης ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ αφού δεν δημιουργούνται νέες θέσεις, αλλά μοιράζονται οι ίδιες θέσεις (550) σε περισσότερους δημότες για λιγότερη ώρα (3ωρο) ο καθένας!
Οι άλλες δημοτικές παρατάξεις (Τέγος και Παλαμιώτης) συμφωνούν με το μέτρο αλλά διαφωνούν σε λεπτομέρειες και στο τρόπο εφαρμογής!!. Και πώς να είναι αντίθετοι αφού ο Βερίλης προσπαθεί να εφαρμόσει αυτά που και οι ίδιοι εφάρμοσαν;
Παλιοί και νέοι δήμαρχοι (και …αντιδήμαρχοι) στοιχίζονται με την εκάστοτε κυβέρνηση και μετέτρεψαν τη τοπική αυτοδιοίκηση σε φορομπηχτικό μηχανισμό, «μακρύ χέρι» της Εφορίας. Έφτιαξαν ένα Δήμο–επιχείρηση, όπου όλα πληρώνονται, όπου όλα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπου κάθε δημοτική υπηρεσία πρέπει να κοστολογείται και να πληρώνεται από τους δημότες. Όλα στη λογική της φορομπηξίας και του κέρδους. Χρόνο με το χρόνο πληρώνουμε όλο και περισσότερα για δημοτικές υπηρεσίες που χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και χειρότερες.
Να αντισταθούμε!
Να αντιδράσουμε!
Να ματαιώσουμε το νέο «φόρο στάθμευσης»!
Οι πολίτες έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να μπλοκάρουμε το νέο μέτρο. Να μην εφαρμοστεί όπως με την αντίδραση των Καρδιτσιωτών δεν εφαρμόστηκε ούτε η αύξηση των τέλων ύδρευσης στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ ούτε και ή αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
- ΟΧΙ ΣΤΟ «ΦΟΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ»
- ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών
- ΟΧΙ στο Δήμο-επιχείρηση και στο δημότη-πελάτη
- ΟΧΙ στη φορομπηχτική πολιτική του Δήμου
ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση, την Τρίτη 11 Νοέμβρη,
στις 7 : 30 το απόγευμα στο «Παυσίλυπο».
Καρδίτσα 5-11-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου