21 Νοε 2008

Προκήρυξη: ΟΧΙ ΣΤΟ "ΦΟΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ"

Όχι στο «φόρο στάθμευσης»

Συμπολίτη, συμπολίτισσα
Εμείς που πήραμε αυτή την πρωτοβουλία είμαστε Καρδιτσιώτες που διαφωνούμε με την «ελεγχόμενη στάθμευση» που αποφάσισε να εφαρμόσει στη πόλη μας ο Δήμος Καρδίτσας. Με το μέτρο αυτό δεν ελέγχεται η στάθμευση – όπως ισχυρίζεται ο Δήμος – αλλά μπαίνει φόρος στο παρκάρισμα και φόρος στους δρόμους. Είναι ένας ΦΟΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ένα νέο ΧΑΡΑΤΣΙ που θέλει να επιβάλλει ο Δήμος μόνο για εισπρακτικούς λόγους.
Είναι ένα μέτρο που στη πόλη μας δοκιμάστηκε και στο παρελθόν και απέτυχε. Στα προηγούμενα χρόνια που εφαρμόστηκε στην Καρδίτσα η «ελεγχόμενη στάθμευση», ούτε η αγορά ανάσανε, ούτε οι έμποροι και οι μικροεπαγγελματίες είδαν καλύτερες μέρες. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν λύθηκε όπως δεν θα λυθεί και σήμερα. Όπως δεν λύθηκε στη Λάρισα, στο Βόλο, στα Τρίκαλα και όπου αλλού εφαρμόζεται η «ελεγχόμενη στάθμευση». Ήταν ένα μέτρο στο οποίο αντιδρούσε και διαφωνούσε η μεγάλη πλειοψηφία των Καρδιτσιωτών γιαυτό και ατόνησε, δεν εφαρμόστηκε στην πράξη και καταργήθηκε. Σήμερα ξαναφέρνουν την «ελεγχόμενη στάθμευση» όχι για να μας λύσουν προβλήματα αλλά για να γεμίσουν τα ταμεία του Δήμου. Είναι ένα μέτρο καθαρά εισπρακτικό και φορομπηχτικό.
Είναι πρόκληση να μπαίνουν νέοι φόροι από το Δήμο σε μια περίοδο που κάθε λαϊκή οικογένεια δυσκολεύεται να βγάλει μήνα, με την ακρίβεια και την ανεργία να καλπάζουν, με μισθούς και μεροκάματα φτώχειας.
Για τις αναδουλειές των εμπόρων και των μικροεπαγγελματιών δεν φταίνε οι λίγες θέσεις στάθμευσης. Φταίει η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και της ακρίβειας, η πολιτική που μειώνει το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων, η πολιτική που χτυπά τους μικροεπαγγελματίες για να εξαπλωθούν οι πολυεθνικές αλυσίδες, τα εμπορικά κέντρα και τα διάφορα mall. Με το Φόρο Στάθμευσης το κέντρο της Καρδίτσας θα γίνει ασύμφορο και θάναι περισσότεροι οι Καρδιτσιώτες που θα επιλέγουν άλλες αγορές.
Το πρόβλημα του πάρκινγκ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ αφού ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, αλλά μοιράζονται οι ίδιες θέσεις (550) σε περισσότερους δημότες για λιγότερη ώρα (3ωρο) ο καθένας! Είναι πρόκληση να μιλά ο Δήμος για κυκλοφοριακό πρόβλημα όταν επιτρέπει σε ξενοδοχεία, σε σούπερ-μάρκετ, σε κλινικές κ.λπ, να λειτουργούν στο κέντρο της πόλης χωρίς πάρκινγκ. Είναι πρόκληση να πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες για να πάνε στη δουλειά τους. Είναι πρόκληση να πληρώνουν οι κάτοικοι του κέντρου για να παρκάρουν. (Πού; Στο σπίτι τους!!).
Να αντισταθούμε!
Να αντιδράσουμε!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο «ΦΟΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ»!
Οι πολίτες έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να μπλοκάρουμε το νέο μέτρο. Να μην εφαρμοστεί όπως με την αντίδραση των Καρδιτσιωτών δεν εφαρμόστηκε ούτε η αύξηση των τέλων ύδρευσης στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ ούτε και ή αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
- Να ανακληθεί ο «ΦΟΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ»
- ΟΧΙ στη φορομπηχτική πολιτική του Δήμου
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
Καρδίτσα 15-11-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου