31 Ιαν 2007

Δελτίο Τύπου: Όχι στις αυξήσεις των Δημοτικών Φόρων

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καρδίτσας που έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα Πέμπτη 1-2-2007, ανακοινώθηκε ότι ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θάναι και η λήψη απόφασης για τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους.
Είναι κοινό μυστικό ότι στα σχέδια του νέου δήμαρχου και της παράταξής του είναι να αυξήσουν τους δημοτικούς φόρους και τα δημοτικά τέλη. Για να αποφύγει τις αντιδράσεις των Καρδιτσιωτών, η νέα δημοτική αρχή δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της και ούτε ανακοινώνει επίσημα τις προθέσεις της. Όμως, τα όσα δηλώνονται και γράφονται εδώ και βδομάδες για χρέη του Δήμου, για ελλείμματα κ.λπ. γίνονται για να προετοιμάσουν το έδαφος και να περάσουν χωρίς αντιδράσεις οι αυξήσεις στους δημοτικούς φόρους.
Οι πολίτες της Καρδίτσας δεν έδωσαν λευκή επιταγή στο νέο Δήμαρχο. Δεν ζήτησαν την ψήφο των Καρδιτσιωτών για να επιβάλουν νέους φόρους. Προεκλογικά απέκρυβαν τις πραγματικές τους προθέσεις και μετεκλογικά, σαν άλλοι Αλογοσκούφηδες, ανακαλύπτουν «καμένη γη» και ετοιμάζονται για φορομπηχτική επέλαση σε βάρος των πολιτών της Καρδίτσας.
Η ιστορία είναι γνωστή και παλιά. Οι δήμοι χρησιμοποιούνται σαν το μακρύ χέρι του κράτους για να δυναμώσει η φορομπηχτική πολιτική. Μετέτρεψαν τους ΟΤΑ σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με τη λογική της ανταποδοτικότητας όπου κάθε δημοτική υπηρεσία πρέπει να κοστολογείται και να πληρώνεται από τους δημότες. Χρόνο με το χρόνο πληρώνουμε όλο και περισσότερα για δημοτικές υπηρεσίες που χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και χειρότερες. Το σκάνδαλο με το νερό της Καρδίτσας είναι χαρακτηριστικό: μας το χρεώνουν για πόσιμο ενώ δεν πίνεται (αλήθεια, τα όσα πληρώνουμε για εμφιαλωμένο νερό, πρέπει να συνυπολογιστούν στα τέλη ύδρευσης ή όχι;).
Η αύξηση της δημοτικής φορολογίας που ετοιμάζουν δεν πρέπει να περάσει. Η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης μας φτάνουν και μας περισσεύουν. Δεν μας λείπουν νέοι δημοτικοί φόροι.
Καλούμε τους πολίτες της Καρδίτσας σε μαζική παράσταση-διαμαρτυρία την Πέμπτη 1 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, την ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Να απαιτήσουμε να μην επιβληθεί καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη.
Για να μην περάσουν αυτά που ετοιμάζουν πίσω από τη πλάτη μας χρειάζεται η ενεργοποίηση και η συμμετοχή του κάθε πολίτη της Καρδίτσας, χρειάζεται ενεργοποίηση και συμμετοχή του καθένα μας.


Καρδίτσα 31-1-2007

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η Συντονιστική Ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου